Ultimate magazine theme for WordPress.

Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır?

0

Hava ambulansı kiralama işlemlerinde adımları sırayla takip etmelisiniz. Hava ambulansı kiralamak isteyenler detaylı bilgiyi yazı içerisinde bulacaklar.

Hava ambulansı, hastaların kara yolu ile ulaşımında zaman kaybı yaşaması ihtimali nedeniyle tercih edilir. Hastanın uygun tedaviye hızla ulaşması için uygulanan bu yöntem her yıl yüzlerce hayat kurtarıyor. Ancak hava ambulansı hizmetlerinden yararlanmak için hastanın uçuşa uygun olması gerekmektedir. İyi bir şirket ile hava ambulansı kiraladığınızda bütün süreç hakkında endişe etmenize gerek kalmayacak.

hava-ambulansi-kiralama-44
Hava Ambulansı Kiralama İşlemi Nasıl Yapılır?

Hava Ambulansı Kiralama İşlemleri

Hava ambulansı kiralama işlemlerine başlamak için hastanın kara yolu ile taşınmasında sakınca görülmesi gerekiyor. Hava ambulansı için öncelik verilen durumlara örnek olarak; bilinç kaybı, karın ve baş bölgesinde açık yaralar veya şoka neden olan yanık vakaları bu listeye dahil edilebilir.

Bunun yanı sıra hastanın sağlık durumunu gösteren bir rapor ile uzman doktora gidilmesi gerekiyor. Sağlık durumunu inceleyen doktordan “Uçuşta Sakınca Yoktur.” onayı alınırsa hava ambulansı kiralayacağınız şirket ile iletişime geçerek kiralama talebinde bulunabilirsiniz. Operasyon ekibi, bu onay ile beraber büyük bir iş birliği halinde uçuşa hazırlanacaktır.

1- Hava Ambulans Kiralama İçin Detaylı Hasta Raporu

Detaylı hasta raporu sunmak, hastanın hava yoluyla tedaviye ulaşması için gerekli olan önemli bir husustur. Hastanın uçuşuna engel olacak bir durum söz konusu olduğunda doktordan onay alınamaz. Özel uçak kiralama türlerinden biri olan hava ambulansı kiralama sürecini hızlandırmak için raporları önceden hazırlayın.

hava-ambulansi-kiralama-33

2- Doktor Tarafından Uçuş İzni “Fit to Fly”

Sağlık sektöründe sıklıkla kullanılan bu yöntem, hayat kurtarıcı! Doktora sunulan hasta raporu ile “Fit to Fly” yani “Uçuşta Sakınca Yoktur.” onayının alınması gerekir. Hastanın havayoluyla taşınmasına bir sorun görülmediği sürece bu onayı hızlıca alabilirsiniz. Bu aşamadan sonra hava ambulansını kiralamak için ilgili şirkete ulaşmanız gerekiyor.

3- Hava Ambulansı Kiralama Talebi

Bu süreçte herhangi bir aksama olmaması ve işlemlerin hızla tamamlanması önemlidir. Güvenilir sağlık ekibi ve geniş araç filosuyla çalışan şirketleri tercih etmeye dikkat edin. Şirketi arayarak kiralama talebinde bulunabilir ve kiralama işlemlerinin hızla ilerlemesi gerektiğini bildirebilirsiniz. İyi bir hava ambulans şirketi kirama talebi ardından tüm süreci profesyonel bir şekilde yönetmelidir.

Kaynak : https://burcualem.com/hava-ambulansi-kiralama/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.