Ultimate magazine theme for WordPress.

UNO Nasıl Oynanır? Uno 8 Farklı Özel Kart Özellikleri Nelerdir?

0

Uno nasıl oynanır? Günümüzün popüler oyunlardan bir tanesi olan UNO 2 ve en fazla 10 kişi ile oynanabilen eğlenceli bir oyundur. Özellikle renkli kartların bulunması ve kendine özel kurallarının olması bu oyunun daha fazla oynanmasını sağlıyor.

Uno Nasıl Oynanır Kolay Anlatım!

Uno nasıl oynanır? UNO oyununda 4 farklı renge sahip kartlar bulunuyor. Bu renkler sarı, yeşil, mavi ve kırmızıdır. Bu renklere ait tam 108 adet kartla oyun oynanıyor.

Oyunda her oyuncu rastgele kart çeker ve sayısı yüksek olan kağıtları dağıtmaya başlar. Dağıtıcı kartları karıştırıp, herkese 7 kart dağıtır. Dağıtım sonrası kalan kartlar yüzleri aşağıya bakacak şekilde masada durur.

Çekme destesinin üstünde yer alan kağıt açılarak, ortaya konur ve ıskarta destesi oluşturulur.

uno-nasil-oynanir

Kağıt dağıtan kişinin solundaki kişi oyuna başlar. Oyuncular ıskarta destesinin üstünde yer alan kartla elindeki kartı eşleştirmek zorundadır. Eşleştirme sembole, sayıya ve renge göre yapılır.

Fakat oyuncunun elinde ıskarta destesindeki kartla eşleşen kart yoksa çekme destesi içinden yeni bir kart çekilir. Bu çekilen kartla oynanabiliyorsa tur içinde oynanır. Fakat oynanmıyorsa sıra bir diğer oyuncuya geçer.

Oyunda UNO diyen oyuncuya bağlı olarak oyunu bitirmemesi için yanlış yönlendirmeler yapılabilir. Aynı renkten iki kartta ortaya atılabilir.

Uno Nasıl Oynanır Uno Özel Kart Özellikleri Nelerdir?

Uno  oyununda belli özelliklere bağlı olarak oyun oynanır. Bu özellikler aslında bir nevi oyunun kuralı olup, mutlaka bu kurallar öğrenilerek oyun oynanmalıdır.

Oyunun kart özellikleri şu şekildedir:

  • İki kart al: Bu kartla oynandığında bir diğer oyuncu iki kart çeker ve kartı çeken kişi o turda oyun oyanayamaz.
  • Yön değiştir: Bu kartla oynandığında oyunda yön değişir.
  • El geçer: Bu kartla oynandığında bir sonraki oyuncu oynamaması için atlanır.
  • Joker: Kartın sahibi oyunun devam edebileceği rengi belirler.
  • İçi boş kağıt: Deste için tam üç tane bulunan bu kartlar sayesinde istediğiniz kuralları yazarak oynayabilirsiniz.

Yukarıda uno nasıl oynanır ve kurallarını sizlerle paylaştık. Oyunda başarılar ve iyi eğlenceler dileriz. Siz de oyunu detayları ile öğrenmek için https://www.konhaber.com/haber-uno_nasil_oynanir_uno_kartlar_ve_ozellikleri_nelerdir-1756277.html adresini takip edin.

İlginizi Çekebilir : Hande Erçel Nasıl Kilo Verdi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.